August 31, 2011

Wordless Wednesday: Desperate for a taste of Raya



Sampai buat kuih makmur sendiri.

17 comments:

~KLaRaPaRiS~ said...

looks Good =D Saya suka coz banyak gula kena letak.. hehe

Lois said...

looks yummy!

Lizeewong said...

Thanks Klara :) Sia teda taruh gula with the doh so terpaksa taruh byk2 di luar :)

Lois- Cha, you know what, it's not as yummy as it looks. Couldn't find the ghee ba. Satu pekan suda sia cari nda jumpa juga :( Si daddy makan 1 ja and then he said "moi lo". Mmmm...you know la nda sedap bila response dia gitu tu. Whatever la. Sia mkn saturang :D

Amanda Christine Wong said...

alolo...sian...daripada tiada kan :D

✿ Mitchell ✿ said...

I didn't have this since I'm start allergy to peanut...

chegu carol said...

Liz, sia sangat teruja tingu orang yang pandai bake no matter how they claimed theirs is just budak baru belajar punya skill....sia belum pernah bikin kui, cookies, cake etc...so yeah, memang sia kagum. :)

selamat hari raya hehehe

Lizeewong said...

Manda- Iya. Daripada langsung nda termkn kuih Raya, kepunan ba. Ni la akibatnya bila telampau ramai org kasi tayang kuih raya d FB...Jeless. :P


Mitchell- Oh my. Sayangla you can't eat. Is it so bad your allergy??

Kay- Makasih byk2 Kay. Gara2 telampau kepingin mkn suda ba ni tu la buat sendiri. Kalau buli beli, nda jg ada hati mo buat. Yg sakit jiwa tu my dad terang2 ckp NDA SEDAP. Adui jugala :/

Tina said...

You must really miss the kueh Raya! Still, your kueh looks good! I'm sure you had fun making them.
BTW I posted the 'explanation' for my short story in case you want to satisfy your curiosity. :-)

Lizeewong said...

Hi Tina! Yes. I really had fun making them sampai blender pun rusak hahaha. :)

Will hop over to your blog!

Aemy Shamy said...

it's not difficult to make, right. :)
it looks delish! happy merdeka raya ^^

Edith said...

Sa pernah try tlg kawan buat, tpi sa x pandai kasi round tu kui trus satupun sa teda dpt buat hehe...
At least, ko ada buat sendiri. Well done :)

CathJ said...

nyummmmm... my fav ni.... saya oven tengah service.. uh hu... apa pun tiada... hihihi...

Lizeewong said...

Hey Aemy..Sorry for the late reply. Yeah, it's not that difficult to make but I forgot to mix some sugar with the doh. So it was kinda bland ;P

Edith- Dui mandak, nda berapa jadi ba tapi mau juga tayang di blog hehe :) Kalau nda besa bikin kuih, mcm susah kan?

Cath-Masi lagi kena service ka moi? Mcm tu hari lagi kan? Anyway, ini2 ja sia buat bah..lepas tu hilang mood suda :)

Seaweed & Pumpkin said...

sa smpai sekrg pun masi failed tu buat kuih makmur...

Lizeewong said...

Seaweed & Pumpkin - Hi 5! Sia pun masih fail ni buat kuih makmur :))

Enniebelle said...

Ghee? selalu ada tu kalau ada indian punya supermarket/ mini market. I wonder if they have Indian mini markets over there? Kalau di UK, kawan sa cerita berlambak2!

Lizeewong said...

Ennie- Moi, sia jumpa suda baru2 tapi punya apagon!! Bukan senang juga mau cari tp bila dapat sakit jiwa oh the price. $7 for a tiny container. Mau beli 3 baru cukup bikin kuih makmur mungkin :/ Teda pula sia jumpa kadai india jual Ghee. Nanti sia check lagi di city :)